Bij temperaturen lager dan 7° Celsius rijdt u best met winterbanden. In koude omstandigheden verhogen winterbanden uw veiligheid en die van uw passagiers. Bovendien verslijten winterbanden op een koud wegdek veel minder snel. U bespaart er dus ook mee. Wij adviseren u graag het juiste type winterbanden, op maat volgens uw rijgewoontes en wagen. Uw veiligheid is ons beroep. Vraag online een prijsofferte voor winterbanden.  

Waarom kiezen voor winterbanden?

In België is het gemiddeld een half jaar kouder dan 7° Celsius. Zeg maar van oktober tot en met maart. Wanneer u op dat moment rijdt met zomerbanden, dan neemt u een groot veiligheidsrisico. De koude maakt het rubber van de banden te hard. Daardoor vermindert de grip op het wegoppervlak. Onze oplossing? Winterbanden in de koude maanden, zomerbanden in de warmere.

Remmen Sneeuw

Kiest u voor rijden of glijden?

In de winter hebt u zes keer meer risico op een ongeval dan in de zomer. Uw banden spelen – net als het gladde wegdek – een belangrijke rol in dit verhoogd ongevalrisico.

Alleen met uw vier banden maakt u contact met het wegdek. U hebt er voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers alle belang bij om de juiste winterbanden te selecteren.

Schakel tijdig over van zomer- op winterbanden

De winter begint voor uw banden al vanaf 7° Celsius. U wacht dus best niet tot het sneeuwt of ijzelt. Winterbanden hebben zachtere rubber, waardoor de grip van uw winterbanden op glad en nat wegdek veel steviger is. Zomerbanden hebben het omgekeerde effect. 

Winterbanden zijn bovendien anders geprofileerd. Het typische profiel van een winterband grijpt beter in op het wegdek in de winter. Daardoor daalt de remafstand aanzienlijk bij temperaturen onder 7° Celsius, en zeker bij een nat wegdek of een wegdek met sneeuw en ijzel. 

Temperatuur Bandenwissel
Profiel winterband

Zijn twee winterbanden niet voldoende?

Neen, want met twee winterbanden op de aangedreven as voorziet u zichzelf alleen van trekkracht bij het optrekken. Twee winterbanden zijn niet voldoende om uw voertuig beter te controleren en veiliger te rijden. U hebt absoluut nood aan vier winterbanden. 

Bij slechts twee winterbanden loopt u het risico dat het voertuig ofwel gaat draaien en te gemakkelijk spint. Dat is wanneer de winterbanden op de vooras worden gemonteerd. Wanneer u alleen op de achteras winterbanden laat monteren, loopt u het risico rechtdoor te gaan in een bocht. 

Hoe herkent u winterbanden? 

Winterbanden hebben een kenmerkend profiel en een sneeuwvloksymbool. Ook banden met een M+S aanduiding zijn winterbanden.

Het kenmerkend profiel van een winterband herkent u aan de lamellen, profielblokken en diepe brede groeven. De lamellen zijn de smalle inkepingen in de profielblokken van de winterband. Ze verdelen het loopvlak van de band in vele kleine stukjes. Hierdoor heeft de winterband meer aangrijpingspunten  en verbetert de grip  op het wegdek.

De groeven in het profiel van een winterband zijn dieper en breder dan een zomerband.

Op de zijkant van een winterband staat altijd het ‘three peak mountain snowflake symbol’ of kortom het sneeuwvloksymbool vermeld.

Winterbanden beschikken over een minimale profieldiepte van 4mm. Is het profiel minder diep? Dan is de band te versleten en verliest deze de beoogde grip in winterse omstandigheden.

Winterbanden Profiel Winterband En Zomerband
Winterbanden Lamellen

Een prijs weten voor winterbanden?

In onze bandencentrale krijgt u deskundig advies voor de juiste winterbanden. Vraag online een prijsofferte aan of maak een afspraak. 

Vraag nu een offerte aan

Openingsuren

Ma
08:30 - 12:00 en 13:00 - 18:00
Di
08:30 - 12:00 en 13:00 - 18:00
Wo
08:30 - 12:00 en 13:00 - 18:00
Do
08:30 - 12:00 en 13:00 - 18:00
Vr
08:30 - 12:00 en 13:00 - 18:00
Za
08:30 - 12:00
Zo
gesloten
Dsc01420 2 2

Banden Plus Liedekerke
Nijverheidszone Begijnenmeers 23
1770 Liedekerke

BTW: BE 0885.898.822